Olen saanut kommentteihin usein kysymyksiä, mutta niissä ei ole sähköpostiosoitteita mukana mihin vastata. Emme ole ammattilaisia joten kaikki mitä teette niin tehkää soveltaen omalla järjellä :o) Mutta tässä nyt jotain vastausta.

Heidi kysyi yläkerran eristämisestä ja ilmeisesti pystyseinän ja vinokaton liittymästä?

Otetaan kuva tähän ja selitän:

2200790.jpg

Tässä on "pikkuvinttiin" luukku ja se on sivuseinälle tehdyllä pystyseinällä. Ensin tehtiin n. 10cm paksut puurakenteet seinää varten. Takana on vintin seinä lastulevystä, sitä vasten on painettu levyvilla poikittain ja ne villat menevät kattoon (tuulenohjauslevyyn) asti, paksuus siis n. 20cm. Sitten eteen näiden seinien "täytteeksi" villat laitettiin poikittain(n. 10cm). Villaa on yht.n. 30cm paksulti. Vinokattoon puhallettiin puhallusvilla joka pysähtyy niihin levyvilloihin ja siihen rakentuun tiivis kulmaus. Ne villat on siellä leikattu viistoon ja portaittain, jotta puhallusvilla "uppoo" siihen hyvin.

2200788.jpg

Eli kaikki pystyseinät on levyvillaa ja vinokatto + yläpohja puhallusvillaa.

976570.jpg

Tämä oli se alkutilanne. Ensin asennettiin tuulenohjauslevyt. Sitten lankuilla tehtiin sisäkaton paikka (ei kuvassa) ja siihen niitattiin muovi kiinni + laitettiin rimoitus päälle. Sitten yläpohjan kautta puhallettiin villa joko kokonaan alas asti, kuten tässä huoneessa. Tai sitten rakennettiin nuo matalat pystyseinät ja siinä levyvilla tuli tuohon levyyn asti ja se esti puhallusvillan alasvalumisen.

Toivottavasti tästä oli jotain apua. Mä olen aika huono selittämään muistin perusteella tämmösiä. Nainen kun minäkin olen ;o) Olisi pitänyt kuvata nuo kohdat, mutta isäntä teki nopeesti ja minä unohdin kuvata.